HİNTLİ FELSEFESİNİN 4 ALTIN KURALINDAN DERS ALMAK

HomeGÜNDEMTurizm & Seyahat

HİNTLİ FELSEFESİNİN 4 ALTIN KURALINDAN DERS ALMAK

1.       KURALKarşınıza çıkan kişiler her kimse, doğru kişilerdir. Bunun anlamı şudur, hayatımıza hiç kimse tesadüfen karşımıza çıkmaz. Allahü tea

Paylaş:

1.       KURAL

Karşınıza çıkan kişiler her kimse, doğru kişilerdir. Bunun anlamı şudur, hayatımıza hiç kimse tesadüfen karşımıza çıkmaz. Allahü tealanın bu kişileri karşımıza çıkarması için mutlaka bir nedeni vardır, yani bizi bir yere götürür ya da bir şey öğretir. İnsanoğlu kaderini değiştiremez oysa her zaman konuşurken kaderimizi değiştirebileceğimizi savunuruz. Belkide kendimizi böyle avuturuz. Halbuki kaderimizi değiştirmeye kalsak bile Allahü Teala öyle yazdığı biz bunu  değiştirdiğimizi sanırız. Karşımıza çıkan insanlardan yaptığımız hata veya iyiliklerden böylece ders alırız.

2.       KURAL

Yaşanmış olan her ne ise, sadece yaşanabilecek olanıdır. Hiç bir şey, hem de hiç bir şey yaşadığımız şeyi değiştiremez. Yaşadığımız hayatın içinde en önemsiz saydığımız bir ayrıntıyı bile değişteremeyiz. Hep deriz ki; şöyle yapsaydım böyle olurdu diye. Oysa bu kaderimizdir, bir kere yazılmış ve biz bunu yaşayacağınız, değişteremeyiz. Ne yaşandı ise, yaşanması gerekiyordu ve yaşandı gitti. Biz artık önümüzü görelim ona göre hareket edelim. Her ne kadar kabullenmesek de, hayatımızın her dakikası, her olayı bizim için mükemmeldir. Allahü Teala böyle istemiştir ve böyle olmuştur.

3.       KURAL

İçinde başlangıç yapılan her an, bizim için doğru andır. Herşey zamanında başlar, ne geç, ne erken bunu değiştiremeyiz. İsterseniz deneyin bakalım değişiyor mu? Hayatımızda yeni bir şeyler olacak ve olası içinde her zaman hazır olmalıyız. Çünkü yeni birşeyler olması için hayatımızda hazırdır.

Son kural;

4.       KURAL

Bitmiş olan herşey bitmiştir, değiştiremeyiz. Bir şey sona erdiyse bu bizim için gelişmemize yarar. İşte bu yüzden hayatı yaşamak için serbest bırakmak, hayatın gitmesine izin vermek ve elde etmiş olduğumuz bu tecrübeyle de ileriye doğru önümüze bakmak gerekir. Ancak bizim yaşantımızdan gelecek nesiller örnek alarak yaşayacaklardır.

Hint Felsefesinin 4 Altın Kuralı Budur.

Bunu hiçbir zaman unutmayın. Yaşadığınız hayat, yaşadığınız kadar güzel ve hoştur, hatta boştur. Bunu da çevrenizdekilere aşılayın. Yaşanmış yaşanmışta kaldı. Yaşadıklarımızla gelecek nesili yaşatacağınız ve böylelikle her zaman anılacağız. UNUTMAYIN.

YORUMLAR

WORDPRESS: 0
    DISQUS: 1