Basın Platformu’nun, gazetecileri kahvaltıda buluştu

HomeEtkinlik

Basın Platformu’nun, gazetecileri kahvaltıda buluştu

Haber MerkeziBasın Platformu Başkanı Mehmet Remzi Tanış, gazetecilerle Büyükçekmece My Caro Kafe 'de düzenlenen kahvaltıda buluştuÇalıştay

Paylaş:

Haber Merkezi

Basın Platformu Başkanı Mehmet Remzi Tanış, gazetecilerle Büyükçekmece My Caro Kafe ‘de düzenlenen kahvaltıda buluştu

Çalıştayı’na katılan gazetecilerin değerlendirmeleri Mardin ‘in tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra bölgedeki gazetecilerle bir araya gelip gazeteciliğin konuşulmasının önemine vurgu yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Mardin’de düzenlediğimiz çalıştayda, gazetecilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini detaylı bir şekilde ele aldık diyen Tanış; “Çalıştayda, özellikle yerel basının karşılaştığı ekonomik zorluklar, mesleki dayanışmanın önemi ve basın özgürlüğünün korunması konuları üzerinde duruldu.

Toplantının bir diğer gündem maddesi Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi ile ilgili konuşan Tanış; “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ekonomik zorluklarla mücadele eden yaygın ve yerel basınımız için ciddi tehditler barındırmaktadır.

Ancak, tasarruf ve verimlilik adına getirilen kısıtlamalar, bu görevleri yerine getirmelerini neredeyse imkânsız hale getirecektir.

Basın özgürlüğü ve halkın sobrevenir interior hakkı bu süreçte büyük zarar görecektir” ifadelerine yer verirken bir sonraki Gazeteciler Sorunlarını Anlatıyor başlıklı çalıştayın Kocaeli’nde yapılacağının bilgisini verdi.

YORUMLAR

WORDPRESS: 0
    DISQUS: 0