Abdullah Ertunç’tan Bayram Mesajı!..

HomeEKONOMİ

Abdullah Ertunç’tan Bayram Mesajı!..

Haber: Editör Metin Yazgaç yazdı...Zeytinburnu'nun öncü gayrimenkul yatırım uzmanı ve firma sahibi Sayın Abdullah Ertunç'tan Kurban bayramı mesajı

Paylaş:

Haber: Editör Metin Yazgaç yazdı…

Zeytinburnu’nun öncü gayrimenkul yatırım uzmanı ve firma sahibi Sayın Abdullah Ertunç’tan Kurban bayramı mesajı…

“Öncelikle halkımızın ve tüm müslüman aleminin mübarek Kurban Bayramını kutlar, sağlık, huzur ve birlik beraberlik içinde geçirmesini temenni ederim,” diyerek sözlerine başlayan Sayın Abdullah Ertunç’la emlak piyasası ve şirketin geçmişi hakkında kısa bir sohbetimiz gerçekleşti.

“Merhaba Abdullah Bey; içten ve samimi bayram mesajınız için teşekkür ederiz. Bize şirketiniz hakkında kısa bir bilgi verir misiniz?”

“1992 yılında dericilikle ticaret hayatına başladık. Kısa bir süre sonra da bölgesel olarak yüksek emlak alım-satım potansiyele sahip olan ilçemizde, çevremizden gelen gayrimenkul talepleri doğrultusunda Nuripaşa’da ilk ofisimizi faaliyete geçirdik. Abim Hakkı Ertunç’un öncülüğünde yoğun çalışma ve şeffaf, güvene dayalı hizmet anlayışımızla bölgesel emlak piyasasında hızla ilerleyip, yeni şubeler açmaya başladık. Kısa sürede Zeytinburnu merkez olmak üzere, Fatih ve Bakırköy bölgesine de çalışmaya başladık ve yedi şubeye ulaştık. The İstanbul, Ottomare Suites, Loca Mahal, Onaltıdokuz, Büyük yalı, Yedi mavi, Pruva 34 ve birçok projeden sıfır veya 2.el satış ve kiralama olarak binlerce işlem gerçekleştirdik ve ilk günkü heyecan ve şevkle hizmet vermeye devam ediyoruz.”

“Özellikle Büyük yalı ve Yedi mavi gibi sahil şeridinin kaliteli ve kapsamlı projelerin bulunduğu Kazlıçeşme mahallesinde hizmet veriyorsunuz. Ayrıca hat boyundaki deri ve tekstil firmalarının çokluğuyla beraber aktif bir ticari gayrimenkul sirkülasyonu mevcut. Bölgesel olarak satış verileri hakkında kısa bir bilgi verebilir misiniz?”

“2023 verilerine baktığımızda, Zeytinburnu ilçe sınırları içerisinde toplam 8713 adet gayrimenkul alım satımının yapıldığını görüyoruz. Mahalle bazında bakarsak; en büyük alana sahip Maltepe mahallesinde 1695 adet (inşaat firmasından kat malikleri adına verilen kat irtifaklı tapular dahildir) Merkezefendi’de 459 adet, Seyitnizam’da 562 adet, Çırpıcı Mahallesinde 370, Veliefendi 594 adet, Sümer’de 1002, Beş telsiz mahallesinde 605, Telsiz’de 836 adet, Gökalp 592 adet, Yeşiltepe’de 642 adet, Nuripaşa 537, Yenidoğan Mahallesinde 443 ve Kazlıçeşme mahallesinde ise 376 adet tapu satışı gerçekleşmiştir.2022 yılındaki verilere bakarsak; toplamda 11.488 adet alım satım işlemi yapılmıştır. iki yıl arasında düşüş bariz bir şekilde görülmektedir ve 2024 yılının yarısına kadar olan satışlarda da gözle görülür bir düşüş mevcuttur.”

“Yüksek faiz oranları ve fonların getirdiği kazançları göz önüne alırsak, sizce gayrimenkul satışlarının düşüşünde en büyük sebep olarak görebilir miyiz?”

“Net bir biçimde etkisi olmuştur. 10.000.000₺ lik bir yatırımda maksimum kira geliri 50.000₺ iken, banka faiz getirisi ise ortalama 400.000₺ civarıdır. Arada uçurum var. Fakat alınan gayrimenkulün niteliği ve konumuna göre emlak değer artışı göz ardı edilmemeli. Para belli bir artışla ivme kazanırken, gayrimenkul hareketli bir bölgedeyse bazen sert bazen de stabil artış gösterebiliyor. Sonuçta paranın değerlendirilmesi ve doğru yatırım tercihi, ancak işin uzmanından alınacak önerilerle belirlenmelidir ve biz firma olarak tam da bunu yapıyoruz.”

“Aydınlatıcı ve detaylı bilgiler için teşekkür ederiz.”

“Ben teşekkür ederim.”

Röportaj: Editör ve köşe yazarı Metin Yazgaç

YORUMLAR

WORDPRESS: 0
    DISQUS: 0