Çin’den ABD’nin nükleer stratejisindeki odak değişimi iddiasına tepki

HomeDÜNYA

Çin’den ABD’nin nükleer stratejisindeki odak değişimi iddiasına tepki

Haber: Dr. Habib Aytekin yazdı...Çin, ABD Başkanı Joe Biden'ın "Çin tehdidine yeniden odaklanan gizli nükleer stratejiyi" onayladığı iddiasına

Paylaş:

Haber: Dr. Habib Aytekin yazdı…

Çin, ABD Başkanı Joe Biden’ın “Çin tehdidine yeniden odaklanan gizli nükleer stratejiyi” onayladığı iddiasına tepki gösterdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Pekin’de düzenlediği basın toplantısında ABD’de New York Times gazetesinin yayımladığı haberde Biden’ın, Amerikan ordusuna Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara hazırlanma talimatı verdiği iddiasını değerlendirdi.

GİRME NİYETİMİZ YOK”

Mao, Çin’i nükleer cephaneliğinin boyutunun hiçbir suretle ABD ile aynı seviyede olmadığını vurgulayarak, “Çin, nükleer silahları ‘ilk kullanan olmama’ politikasını izliyor ve nükleer kapasitesini ulusal savunmanın gerektirdiği en alt düzeyde tutuyor. Başka ülkelerle silahlanma yarışına girme niyetimiz yok.” ifadesini kullandı.

“NÜKLEER SİLAHLARINIZI AZALTIN”

ABD’nin dünyanın en büyük ve gelişmiş nükleer cephaneliğine sahip olduğu ve ‘ilk kullanan olmaya’ dayalı bir nükleer caydırıcılık politikasına bağlı kaldığına dikkati çeken Mao, Washington yönetimine nükleer silahlarını azaltarak, silahsızlanmaya yönelik “özel ve birincil” yükümlülüğünü yerine getirme çağrısında bulundu.

Mao, “ABD, nükleer paylaşım, caydırıcılığı yayma, nükleer ittifakı genişletme gibi küresel ve bölgesel barışın altını oyacak olumsuz adımlarına son vermeli.” diye konuştu.

YORUMLAR

WORDPRESS: 0
    DISQUS: 0