İzmir Seferihisar’da 4.5 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

Homeyaşam

İzmir Seferihisar’da 4.5 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

Saat: 11.02’de İzmir Seferihisar’da 4,5 şiddetinde deprem meydana geldi.AFAD sarsıntının derinliğini 6,97 km olarak açıkladı.Bu sefer’de Ege d

Paylaş:

Saat: 11.02’de İzmir Seferihisar’da 4,5 şiddetinde deprem meydana geldi.

AFAD sarsıntının derinliğini 6,97 km olarak açıkladı.

Bu sefer’de Ege denizi sallanmaya başladı. Tokat’taki depremi daha henüz atlatamamışken İzmir sallanmaya başladı. Ege Denizi’nde yerin 12 kilometre altında gerçekleşen sarsıntı, Yunanistan’ın birçok adasında da hissedildi. Depremin merkez üssü Yunanistan’ın  Samos Adasına ise 12 km uzaklıkta.

AFAD’san yapılan açıklamada “Ege Denizi, İzmir Seferihisar açıklarında (27,9 km) saat 11.02’de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibariyle, olumsuz bir durum bulunmadığı” söylendi.

Türkiye sallanmaya başladı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Denizi’nde yaşanan 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrası herhangi bir olumsuzluk bildirilmediğini ifade etti. Elban, ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu söyledi.

Yer bilimcisi Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili, “Arkadaşlar, Kuşadası Körfezinde 4,4 deprem oldu. Deprem Sisam Adasının hemen kuzeyinde ve Sisam Fay Sonu üzerinde. 30 Ekim 2020 tarihinde de burada 6,6 deprem olmuştu (İzmir Depremi)” dedi.

YORUMLAR

WORDPRESS: 0
    DISQUS: 0