Ölmeden önceki son anlar!..

HomeSAĞLIKKÖŞE YAZARLAR

Ölmeden önceki son anlar!..

Bir bakımevi hemşiresi, deneyimlerine dayanarak paylaştığı videoyu milyonlar izledi. İnsanların ölmeden önceki son anlarına dair bilinmeyen gerçeklerd

Paylaş:

Bir bakımevi hemşiresi, deneyimlerine dayanarak paylaştığı videoyu milyonlar izledi. İnsanların ölmeden önceki son anlarına dair bilinmeyen gerçeklerden bahseden bakımevi hemşiresinin söyledikleri büyük ilgi çekti.

Julie adlı hemşirenin TikTok’ta 1,5 milyondan fazla takipçisi bulunuyor. Bu denli takipçiyi kazanmasının sebebi ise; ailelerinde hastalık veya ölüm kaygısıyla mücadele edenlerin deneyimlerini paylaşması.
Hastaların ölmeden önceki son anları, birçok kişi için merak edilen en önemli konular arasında yerini alıyor.
Julie ise; bunun bazı ortak görüler olduğunu ve ortak yönlerin öne çıktığına dair görüşler olduğunu açıkladı ve bu milyonlarca insanın dikkatini çekti.

Julie, ölüme doğru yaklaşan insanların büyük bir değişim yaşadıklarını ve özellikle belirli şeyleri “gördüklerini ve duyduklarını” anlattı.
Diğer dünyaya “geçiş” için özel bir kabullenme anı yaşadıklarını anlatan hemşire, bunu özellikle bir an ile bağdaştırıyor.
Bu insanlar, genellikle daha önce “ölen aile bireylerini” görüyor ve onlarla konuşuyor, bu esnada da kendilerini çağırdıklarını sıklıkla deneyimliyor.

Hemşire bu insanların, özellikle “eve varmış” gibi hissettiren bir konuşma, rüyada görme gibi deneyimlerin ardından ölmek üzere olduklarına dair fikrini kucakladıklarını anlatıyor.
Bakımevi hemşiresine göre, insanların ölmeden önce söylediği en yaygın ifade ‘Seni seviyorum’ cümlesi oluyor ya da ölmüş olan anne veya babalarıyla konuşuyorlar.
Bu ölüm sürecinin oldukça doğal bir parçası olduğuna şahit olan hemşire, aynı zamanda bu insanların bedensel olarak da benzer deneyimler yaşadığına da vurgu yaptı.
Ateş, ten renginde değişim, boğazda tükürük renginde değişim gibi farklılıkların ölümün doğal süreçlerinden biri olabileceğini söyledi.
Tüm bu yaşanan sürecin insanlığın ortak hafızası, belirli bir sürece dair alışma güdüsünün bu görüntülerin ve konuşmaların ardındaki sebep olabileceği düşünülüyor.

YORUMLAR

WORDPRESS: 0
    DISQUS: 0