OpenAl, ChatGBT’nin insan sesi” moduna insanların bağımlı” olacağından endişeli

HomeTEKNOLOJİKültür

OpenAl, ChatGBT’nin insan sesi” moduna insanların bağımlı” olacağından endişeli

haber:Orhan CanChatGBT, gelişmiş ses modunu tanıttı. ChatGBT'nin insan sesi" moduna, insanların bağımlı olacağından endişeli. 29 coğrafyadan

Paylaş:

haber:Orhan Can

cnn

ChatGBT, gelişmiş ses modunu tanıttı.

ChatGBT’nin insan sesi” moduna, insanların bağımlı olacağından endişeli.

29 coğrafyadan 45 çok farklı dillerde 100’den fazla katılımcı ile test edildi.

Şirket güvenlik önlemleri arasında,zararlı içerikleri engellemeyi ve telif hakkı içeriklerinin korunmasına dair önlemler alıyor.
OpenAI, ChatGPT’nin insansı sesine duygusal olarak bağımlı hale gelebileceğinden endişe ediyor.ChatGPT’nin Gelişmiş ses modu,insan sesine çok yakın.Hatta insanların konuşurken çıkardıkları Gülme, hmm gibi sesleride çıkarabiliyor.

Bu gerçekçi gelen ses modu kullanıcıya,gerçek zamanlı cevap verebiliyor. Ses kesintikerindeki ses aksamalarına da uyum sağlayıp senkronize cevap verebiliyor.

Konuşmacının duygusal durumunu ses tonundan değerlendirebiliyor.

cnn

Bu anlama,yakınlık becerisi kimi kullanıcıların Chat GBT’ye bağımlılığı arttırabileceği öngörülüyor. Kimi kişilerin, “Arkadaşım olarak kaydettiği, adlandırdığı görülüyor.
OpenAl, kimi insanların arkadaşlık için ChatGPT’ye çok fazla güvenmeye başlayabileceğinden ve yeni insan sesine benzeyen ses modu nedeniyle “bağımlılığa” yol açabileceğinden endişe ediyor .

Bu açıklama, OpenAI’nin geçen perşembe günü yayınladığı raporda yer aldı.
ChatGPT’nin gelişmiş ses modu oldukça gerçekçi geliyor. Gerçek zamanlı olarak yanıt veriyor, kesintiye uğramaya uyum sağlayabiliyor,

İnsanların konuşmalar sırasında çıkardığı gülme veya “hmm” gibi sesleri çıkarıyor. Ayrıca bir konuşmacının duygusal durumunu ses tonuna göre değerlendirebiliyor.

Şimdi ise OpenAI, kullanıcıların araçla “paylaşılan bağları ifade eden” bir dilde ChatGPT’nin ses moduyla konuştuğunu inceledikten sonra, kurgusal hikayenin gerçeğe biraz daha fazla yakın olduğu konusunda endişeli.

Sonuçta, kullanıcılar yapay zeka ile dialoğa girebilir. Özellikle yanlız yaşayan insanların, insan etkileşimine olan gereksinimi azaltacağa benziyor.Yanlız insanlara faydası olacağı kadar, sağlıklı ilişkileri de,olumsuz etkileyebileceği düşünülüyor.

Açıklanan raporda, İnsan sesi benzeri ile Bot”tan bilgi almanın, Yapay Zekanın,işleri yanlış, eksik yapabilme eğilimi, kullanıcıların bu araca daha az güvenebileceği sonucunu getirecektir.

Cnn

YORUMLAR

WORDPRESS: 0
    DISQUS: 0