Kız öğrencilere okul müdüründen “taciz” iddiası!

HomeASAYİŞ

Kız öğrencilere okul müdüründen “taciz” iddiası!

Elazığ Barosu avukatlarından Eda Vural, bir kız öğrencini cinsel taciz iddiası ile  CİMER'e yazı yazarak kendisini istismar ettiğini belirtti. İlk önc

Paylaş:

Elazığ Barosu avukatlarından Eda Vural, bir kız öğrencini cinsel taciz iddiası ile  CİMER’e yazı yazarak kendisini istismar ettiğini belirtti. İlk önce 4 çocukla başlayan soruşturma daha sonra 8 çocukla devam etti. Mağdurların sayısının artması bekleniyor. Dosyaya gizlilik tedbirine gidildiğini söyledi.

28 Mart’ta gözaltına alınan Lise Müdürü G.C. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından, 29 Mart’ta adli kontrol şartı ile serbest kaldı. G.C.’nin zorunlu izne ayrıldığı iletildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturmaya başladı.

Bu kız öğrencinin CİMER’e şikayet başvurusuyla savcılık harekete geçti ve soruşturma başlatıldı. Soruşturma’da çocuklar reşit olmamasına rağmen 4 çocuğun ifadesi önce karakolda alındı. itiraz edildikten sonra Çocuk İzleme Merkezinde bu çocukların beyanı alındı.

Bu şoruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için tutuklunun biran evvel hukuken tutuklanması gerekmektedir. Çünkü mağdur çocukların sayısının artma ihtimali yüksektir.

Delillerin karartılmaması ihtimaline karşı Adalet Bakanlığı acil olarak tutuklamalıdır. Mağdur olan öğrencilerin hakları korunurken, şüpheli hakkında adaletin bir an evvel sağlanması ve gerçeğin açığa çıkartılması şarttır.

Daha ne kadar böyle mide bulandırıcı haberlerle karşılaşacağız, çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için artık okula da mı gönderemeyeceğiz?  Devletimizin bu konuyu bir an evvel açığa çıkarması suçlunun cezasını çekmesi için gerekli çalışmalara önem vermesini bekliyoruz.

YORUMLAR

WORDPRESS: 0
    DISQUS: 0